Bonava vant Bylivsprisen: Åpnet for street art på Meieriet

Bonava vant Bylivprisen i Bergen 2020 for å ha invitert graffiti og gatekunstnere til å uttrykke seg på det gamle meieriet før det nå skal rives.
Bonava vant Bylivprisen i Bergen 2020 for å ha invitert graffiti- og gatekunstnere til å uttrykke seg kunstnerisk på det gamle meieriet før det nå skal rives. Mural av Viv Magia, Tegson og Oslo Legends på Meieriet

Bylivprisen ble overrakt til eiendomsutvikleren Bonava under Bergen kommunes byutviklingskonferanse.

Bonava fikk prisen for å invitere til street art og kulturaktiviteter på det gamle Bergensmeieriet, som skal transformeres til nye boliger og næringslokaler.

«Vanligvis sperres industribygg og fremtidige utviklingsområder av med store gjerder og adgang forbudt-skilt. Årets vinner av Bylivsprisen valgte derimot en helt annen løsning. Først åpnet de store deler av det tidligere meieriet opp for gatekunstmiljøet i Bergen, der de fikk boltre seg på endeløse vegger helt lovlig. Senere på året satte teatergruppen 7 fjell opp forestillingen «Tjernet», og BIFF viste film i de gamle tapperiet», heter det i juryens begrunnelse.

– Det er så kult. Etter måneder med kulturjobbing, dag og natt, vant Bonava Bergen kommunes kulturpris. Takk til alle i kulturbransjen som vi har hatt gleden av å samarbeide med. Dere har en stor andel i denne prisen, sier pressetalsmann for Bonava, Arvid Steen.

Bonava takker spesielt prosjektleder Øistein Jakobsen fra StreeArtBergen.

–  Vi er kjempestolte over å motta denne prisen. Vi har hatt utrolig stor glede av å få se folk boltre seg i nabolaget. Prispengene skal gå tilbake til alle bergenserne, og brukes til å lage en stor nabolagsfest, sier Arvid Steen i Bonava.