AFK sin Lady Justice avslører Kafkaprosessen mot Assange

Lady Justice av AFK er en unik interaktiv piece, som lag for lag avslører den totalt uverdige rettsprosessen i utleveringssaken mot Julian Assange.

Der våre ledere og media svikter, tar gatekunsten over og avslører det som er åpenbart for alle som følger Assange-saken: Det er en Kafkaprosess, der USA og UK bygger et falskt premiss for å kunne fengsle journalister og varslere som avslører ubehagelige og kriminelle sannheter om de mektige regimene.

Exposing War Crimes Should Always Be Legal. Committing And Hiding Them Should Not.

Caitlin Johnstone, uavhengig Australsk journalist

Under arbeidet med den sterke piecen ble AFK inspirert til å gjøre gatekunstverket interaktivt. Ved hjelp av en smilie-maske kan folk gi Lady Justice et helt nytt uttrykk. Det gir folk en god anledning til å komme nærmere AFK verket.

AFK har gjort sitt ferskeste gatekunstverk interaktivt. En kan blant annet fjerne, eller sette en smilie-maske på piecen og den får et ekstra lag med budskap..

Flaggene kan også trekkes til siden og avslører kunstnerens mening om rettsprosessen mot Julian Assange. Kenguruen viser til uttrykket Kangaroo Court som er et begrep som brukes til å beskrive et rettssystem som ignorerer de anerkjente standarder for lov eller rettferdighet, som er partisk mot saksøkte, og hvor dommen mot anklagede vanligvis er forutbestemt.

AFK sin street art har ofte mange lag med symbolikk og budskap. Lady Justice er i aller høyeste grad verdt å bruke tid på å studere. Det henger også masse god info på stolpene ved piecen, hvor en kan oppdatere seg på blant annet Assange-saken.

Utleveringssaken mot Julian Assange er en kangaroo court. AFK sin Lady Justice på Høyden.

It’s important to remember that the amount of evil deeds power structures will commit is directly proportional to the amount of information they are permitted to hide from the public. We will not have a healthy world until power and secrecy have an inverse relationship to each other: privacy for rank-and-file individuals and transparency for governments and their officials.

Caitlin Johnstone, uavhengig Australsk journalist

Dommer Vanessa Baraitser har annonsert at hun vil avsi dommen i Assange saken 4. januar.

Saken har gått ekstremt hardt utover Julian Assange, og hans forsvarsteam har gjentatte ganger uttrykt sterk bekymring for hans fysiske og psykiske helse. De forteller at det er stor fare for selvmord hvis han blir utlevert til USA.

Assange har ankemuligheter om han skulle bli dømt.

Alt av AFK på bergenkunst.no