AFK animasjon forsterker budskapet med Monty Pythonsk humor

AFK animasjon av hans ferske gatekunstverk "A slippery slope" som du kan se i undergangen på Bystasjonen i Bergen.
AFK har laget en fantastisk morsom og beskrivende animasjon av hans ferske gatekunstverk «A slippery slope». Street art piecen kan en se i undergangen på Bystasjonen i Bergen. (Skjermbilde fra animasjonen).

AFK sitt siste stencilverk «A slippery slope» er en studie verdt. Han sprayet piecen i undergangen mellom Bystasjonen og Bybanen i slutten av februar 2021. AFK har tidligere bygget elementer inn i gatekunsten sin som gjør verkene interaktive. Et godt eksempel er Lady Justice fra oktober som avslører Kafkaprosessen mot Julian Assange.

Denne gangen forsterker han budskapet og spisser innholdet med en treffende Monty Pythonsk animasjon. Han har fått hjelp av T-bone (stemme) og Øistein Jakobsen (foto).

«A slippery slope» er dypt filosofisk og handler om retorikk, søken etter sannhet og utilsiktede effekter av å begrense ytringsfriheten, uansett hvor gode intensjonene måtte være.

«I hovedsak handler piecen om sensur på internett, men også distraksjon», avslører AFK.

AFk sin "A slippery slope" på Bystasjonen er et monumentalt verk som oser av antikken og filosofenes søken etter den sanne definisjonen av retorikk.
AFK sin «A slippery slope» på Bystasjonen er et monumentalt verk som oser av antikken, og de greske filosofenes fokus på overtalelseskunst og den rette definisjonen av retorikk og sannhet.

Bildet i denne saken yter ikke kunstverket rettferdighet, fordi det er ekstremt vanskelige lysforhold i tunnelen. Men du kan oppleve det nydelige mønsteret i bakgrunnen, kart detaljene, dybden i bystene og den klassiske rammen ved å besøke verket.

Bystene er av Sokrates (t.v.) og Gorgias, og henviser til den berømte dialogen «Gorgias» av Platon. Gorgias var en radikal skeptiker, og ble en hovedperson blant sofistene. I Platons dialog, som foregår mellom Sokrates og Gorgias, lar Platon Sokrates overkjøre Gorgias retorisk.

Les mer om dialogen Gorgias her!

Historically, crackdowns on hate speech always lead to a broader censorship and the oppression of marginalized voices. It’s a dangerous slippery slope.

AFK
Gullrammene, kart detaljene og den mønstrete bakgrunnen setter stemningen for AFK sitt siste stenscilverk på Bystasjonen.
Gullrammene, kart detaljene og den mønstrete bakgrunnen setter stemningen for AFK sitt siste stenscilverk på Bystasjonen.